În post se întâmplă foarte ușor să nu respectam echilibrul nutrienților. Pentru mulți, datorită stresului cotidian sau lipsei informațiilor corecte, alimentația de post înseamnă un exces de hidrați de carbon.

Consecința? Pierzând masă musculară mai degrabă decât țesut adipos, organismul se va dezechilibra și va dezvolta tendința spre îngrășare. Alimentația mai abundentă din perioada de după post, într-o încercare de compensare a unui aport insuficient de proteină, va duce la o creștere rapidă în greutate și creșterea procentului de țesut gras peste nivelul inițial.

Cum evităm acest efect neplăcut? În timpul postului trebuie ținut cont de proporția corectă de macronutrienților: 
✅ proteine 20-30%
✅ hidrați de carbon 40-45%
✅ grăsimi 30-35%

Întrucât în perioadele de post, grăsimile și proteinele pot proveni numai din surse vegetale este esențială consumarea alimentelor vegetale cu un conținut ridicat de proteine. Câteva variante excelente sunt: 
✅ ciupercile pleurotus
✅ nucile și semințele
✅ fasolea și lintea
✅ soia și produse din soia

Chiar și în post, este necesar să mănânci echilibrat și adaptat la nevoile tale individuale!

Pentru mai multe informații despre cum poți beneficia la maxim de avantajele unui alimentații echilibrate perfect adaptate pentru metabolismul tău unic ia legatura cu un consilier metabolic balance®.